Høng Gymnastikforening
Rosenvænget 23, 4270 Høng

Beretninger


Generalforsamling i Høng gymnastikforening
Søndag den 28. November 2021
 
Formandens beretning

Jeg har, som altid lovet at fatte mig i korthed, så jeg vil forsøge at holde mig til mit skrivepapir og ikke lade engagementet tage for meget over, så jeg får talt mig varm. J
 
Traditioner er noget af det foreninger, som HG virkeligt værner om og holder ved og alligevel, så tog vi generalforsamlingen online sidste år og flyttede den til en søndag i år. Vi skubber lidt til rammerne uden det bliver ugenkendeligt.
Så tak til alle jer, der er mødt frem, eller deltager via Zoom. Måske I også har skubbet lidt til jeres rammer for at kunne være her – den 1. Søndag i advent.
 
Da jeg sad og skrev på denne beretning, kom min datter forbi og sagde ”please nu ikke noget om Corona – vi er så trætte af det og ingen gider høre om det”. Og ja, vi er trætte af Corona og vi gider ikke høre mere om det. Men når det så er sagt så har det været med til at få os til at tænke anderledes, se muligheder og rykke lidt tættere sammen – på afstand.
Knivskarpe kvinder har f.eks et hold nu, som kun træner udendørs – og tanken er de skal blive ved med det.
 
2020 blev heller ikke året hvor vi kom afsted til Vigfestival, som hjælpere, ligesom vi heller ikke rigtigt havde mulighed for at afholde vores åben hal arrangementer. Træls, men vi får en chance mere…… I kan derfor forhåbentligt se frem til et åben halarrangement i foråret 2022.
 
Traditionen tro var HG med til folkemødet, med stand og med folkemødeløbet. I år forsøgte vi os også med et lille madtelt. Det var ikke det store overskud vi fik ud af det, men vi fik erfaring og det var langt hen af vejen også formålet.
 
Årets nytårskrudtsalg, blev med et til et fjernsalg. Det gav udfordringer, men det lykkes os at komme i hus og skabe et overskud på lidt over 20.000,-
Dem skyndte vi os så at bruge allerede i marts, da vi lagde ordre på dette års fyrværkeri. I kan glæde jer, der kommer nogle rigtig gode tilbud til jer på noget super flot fyrværkeri.
 
HGs bestyrelse har været samlet til bestyrelsesmøder 8 gange + det løse, små møder over Zoom og møder på tværs.
Bare for at nævne nogle af de emner vi har været rundt om i bestyrelsen, har jeg valgt nogle få ud.

Springcenter

I forbindelse med Kalundborg kommunes budget har bestyrelsen i HG udarbejdet høringssvar – selv om vi ikke er høringsberettiget. Der var lagt op til et lidt stort og pompøst projekt – vores tanker er at mindre kan gøre det. I løbet af året vil vi blive lidt mere konkrete omring vores tanker. Jeg kunne godt se muligheder for flere typer af idræt samme sted.

Kunststofbane

Endnu en ansøgning blev lagt på kunststofbane i Høng – det fik vi afslag på kort før kommunalvalget. Men med de hensigter der kom fra flere partier, bliver det jo spændende at følge processen hen mod 2023.

Et skulderklap fra Lions

Tak til Lions for at støtte vores arbejde på 30.000,-. Det betyder rigtigt meget både økonomisk men også at få en anderkendelse på den måde.

Politikerbesøg

Politikkere blev inviteret til en gåtur i området inden kommunalvalget. I valgkampen kunne vi med glæde konstatere at de fleste partier var enige med os om at området i Høng ikke er færdigudviklet. Et projekt der helt sikkert vil komme med i de næste års beretninger. I hvilken form bliver jo op til kommunalbestyrelsen.
 
Bevæg dig for livet visionskommune
Som en af kommunes største foreninger har vi selvfølgelig store forventninger til Kalundborg kommunes Bevæg dig for livet visionsaftale. Forhåbentlig er det her det bliver rigtigt synligt hvor vigtige foreninger som HG er. Både for folkesundheden generelt. Men især når vi ser på ældre, som der bliver flere af og på børn, som på den måde kan holde mange af livets udfordringer under kontrol.
 
Den nye hal
2020 blev året hvor Kultur og Bevægelsespark rigtigt kom i brug. Fordele og ulemper blev synlige. Brugerne har været til brugermøde og der kom da lidt punkter på til Kultur og fritid. Fremover vil der være ½ årlige brugermøder.
Og vi kan i hvert fald konstatere at der er dejligt fyldt op både indendørs og udendørs.
Der er kamp om tiderne og vi har igen et hold som træner på landbrugsskolen fordi vi med de tilbudte tider ikke ville kunne tiltrække udøvere.
 
Forpagtningsaftale og klublokale
I sommeren 2021 blev den endelige forpagtningsaftale med Rosenvænget underskrevet. En aftale som for os, var uden de store overraskelser og så alligevel….. Festerne i fodboldklubben bliver nok lidt dyrere og måske kedeligere – Da ølkassen ikke kan skabe det samme indtjeningsgrundlag.
Mange af de små træner/instruktørmøder vil blive flyttet ud af hallerne, for at holde omkostningerne nede på forplejning. En aftale jeg ikke rigtigt kan se nogen vindere af. Jeg ser ikke rigtigt at foreninger stilles lige i Kalundborg kommune.
Heldigvis laver Rosenvænget god mad og positivt set, så kommer der nok til at være mere åbent i cafeteriet.
Det blev også i den forbindelse helt klart for os at Kalundborg kommune ikke ønskede at fortsætte den brugsaftale der var på klublokalet, vi nu sidder i.
Klublokalet skal på sigt på bookingportalen og mere bruges til mødelokale.
Vi er sammen med de øvrige primære brugere af Kultur og bevægelsespark Høng tilbudt en fælles brugsaftale på det nogen af jer vil huske som det gamle klublokale. En 20-årig aftale har vel virket som langt ud i fremtiden da HG og Løve/Høng håndbold lagde økonomi og arbejdskraft i projektet og ingen havde på det tidspunkt tænkt den aftale skulle ændres og at kommunen ville have den fulde brugsret til trods for vi altid har været åbne for andre brugere.
Den havde vi ikke se komme.
Jeg ved specielt fodbolden og vores ældreidræt er kede af denne situation, men vi må få det bedste ud af det.
Hvad mon de lille køkken, som er i forbindelse med lokalet skal bruges til?
Opvaskemaskine og kaffemaskiner ved jeg er købt af foreninger. Men hvem ejer mon køleskab og er der nogen som kan bruge de gardiner vi har fået syet?
Nu skal vi heller ikke se alt for sort på det. Måske bliver der rent faktisk mere plads i rummet til at fodbolden impulsivt kan mødes og se en kamp sammen.
 
Heldigvis samarbejder vi godt med Løve/Høng håndbold, Høng Jui jutsu og Høng badminton, så vi skal nok lande en ny brugsaftale med Kalundborg kommune.
Håbet er vi får et klublokale, som kan benyttes frit. Hvor man kan vente inden sport, hygge efter og fejre dagens succes. Så må dette lokale bruges til møder og til de træning der ikke er plads til i hallen.
 
Ophør af samarbejde
På pigefodboldsiden har vi i mange år haft HG/LIF samarbejdet. Det har vi efter mange overvejelser valgt at stoppe.


Farvel
Den 26. Maj 2021 sov John Skipper ind efter længere tids sygdom.
John har i mange år været aktiv i fodbold, som formand for ungdom og aktiv som målmand på 1. Holdet. Idemand bag HG/LIF samarbejdet og mange, mange fester i HG regi. John sad i DGIs landsdelsbestyrelse siden 2004, hvor han have HG som sin tilhørsforening. John var syg til det sidste årsmøde hvor han var på valg og jeg havde æren af at holde den tale han skulle have holdt. Desværre blev John ikke valgt ind, hvilket var et stort nederlag for John. Han var på alle måder HG´s mand og jeg fik mange opringninger fra John, når der lige var noget jeg skulle være opmærksom på.
Vil I sammen med mig holde et minuts stilhed til ære for John Skipper.
 
John Skipper var en ildsjæl på sin måde og dem har vi heldigvis mange af i HG.
 
Det er ingen hemmelighed at jeg tror på vi kan få de fleste til at være frivillige, hvis vi bare har klart definerede opgaver og ikke beder om mere end det.
Vi ser det igen og igen. Vi skal bare være gode nok til at bede om hjælpen.
En oplevelse jeg havde i forbindelse med folkemødet. Ét lille opslag på min egen facebook gave mig flere hjælpere end jeg egentligt havde behov for til vores madbod.
 
I HG skylder vi en kæmpe tak til alle jer, det har støttet op, accepteret at det ikke blev året der indfriede de forventninger I have da i betalte kontingent.
Det er vi så taknemmelige for. Ligesom vi er med stor glæde kan se I kommer tilbage til HG igen – nu hvor det er muligt.
Som nogen af jer måske ved blev jeg ved sidste årsmøde i DGI Midt og Vestsjælland valgt ind i bestyrelsen som suppeleant og i den forbindelse ved jeg mange foreninger har det virkeligt hårdt og at medlemmerne ikke lige sådan kommer tilbage eller trænerene og så er det jo svært at skabe hold.
 
Derfor skal der også lyde en kæmpe tak til jer instruktører. Det er nemlig jeres fortjeneste, i bestyrelsen kan vi kun skabe rammerne. Men I har holdt kontakten til jeres hold, zoomet og fundet på alt muligt, så HG blev husket og sammenholdet vedligeholdt.
Et eksempel er et gymnastikhold, som gav en udfordring til at vinterbade – bare én gang og så lægge det op i gruppen. Jeg har været så heldig at eller høre når udfordringen skulle eksekveres – det var en fest med hyl og skrig grin og latter.
 
Så det korte af det lange er, at vi er kommet rigtig godt ud af året, både på medlemssiden, som nu er over 1013 medlemmer og rent økonomisk.
Årsagen til at vi øger vores egenkapital på et år som dette er dels at en masse aktiviteter ikke blev afholdt og dermed blev de afsatte midler ikke brugt.
Dernæst søgte vi coronapuljen og fik midler derfra og alle foreninger fik ud fra deres medlemstal et beløb fra Kalundborg kommune.
Og jeg må sige – ”det giver ro på bagsmækken”…………
 
Af projekter som vi i den kommende tid vil have fokus på, så er det skills, hvor vi nu ved hvor og hvornår vi ikke kan være i området. Snart har vi forhåbentlig også klarhed over hvad, hvor og hvordan vi så gør.
Landsstævne 2022, hvor jeg håber og tror HG bliver talrigt repræsenteret med flere forskellige idrætsformer.
 
Vi kommer til at se lidt indad og se lidt på os selv som bestyrelse, bruger vi vores ressourcer bedst muligt?
 
Ældreidrætten trænger også til lidt fokus. Vi har til denne sæson startet nyt hold op, men vi ved der bliver flere ældre, så der skal nok også flere tilbud til.
Jubilæumsår 2024 bliver også mere og mere konkret.
I den forbindelse vil vi få brug for ildsjæle og både nuværende og tidligere medlemmer, som har været i HG.
 
Det var så kort som jeg kunne komme igennem 2020.
 
 

Beretning Gymnastik 2021
 
Covid-19 
har i den grad sat sit præg på den forgangne sæson. Endnu en gang blev der lukket ned og for anden gang måtte hold stoppe med træningen eller være kreative med zoom-træning, udfordringer på facebook oa. Der blev gjort meget for at holde gejsten oppe på mange hold og på vores frivillige.
Igen blev der ingen opvisning i marts, - det gjorde ondt nu. Først i foråret kom der gang i de udendørs aktiviteter for nogle af holdene. Primært voksenholdene. Og i sommerferien måtte vi igen være inde, hvilket TeamGym benyttede sig af, da de med succes afholdt gymnastikskole.
 
Opstart
Vi var spændte på, hvordan sådan to sæsoner med nedlukning ville påvirke opstarten. Der var ryddet op i redskabsrummet (det er der ikke mere). Der var kommet ny pude i springgraven. Nye redskaber. Vi havde fået skruet et varieret program sammen som vi plejer, men det var som om, det var sværere end tidligere at finde trænere til mange hold. Især børneholdene, hvor der ellers plejer at være mange på. Der var frivillige, der strakte sig langt, for at det kunne lade sig gøre. Forældre og “gamle” instruktører er sprunget til efter sæsonstart, så nu ser det fornuftigt ud på de hold. Med parkour lykkedes det ikke, og vi måtte desværre lukke holdet efter 2 træninger. Ærgerligt, når der nu ellers er mange drenge og piger, der gerne vil gå til det. Det samme med junior og ynglinge rytmepiger. Også disse hold måtte vi lukke. Her var det ikke kun et problem med at finde træner. Der var også alt for  lille tilslutning til holdene. Vi har tydeligvis en opgave for os i forhold til at booste rytmegymnastikken i HG.
 
Bortset fra det har der ellers været stor søgning til alle vores hold. Samlet set på niveau med tidligere, Træningen kører nu, vi har afholdt “gymnastikovernatning” for vores børnegymnaster og TeamGym har været til Julecup. Flere gode oplevelser venter
 
Træningsforhold
Vi har fået lidt mere haltid, og vi har fået tider i “den røde hal”. Især rytmeholdene nyder godt af de fine forhold i “den røde hal”, og springholdene kan med tid i hallen brede sig mere og har mulighed for at koordinere spring-stationer, så de ikke skal slæbe redskaber i samme omfang som tidligere.
Udfordringer er der også i år. Teamgym har igen i år langt hovedparten af deres træning i Gørlev på Efterskolen. Her er tiden, pladsen og faciliteterne. Og “heftig herremotion” træner torsdag på Landbrugsskolen. Igen i år fik de af kommunen tildelt en tid fredag kl 20-22 i Hønghallen. Det ville vi ikke byde dem. Det er uforståeligt for os, at disse to hold ikke skal være en del af KBH med al det liv og gejst, de kunne tilføre

Senioridræt
At vi med Høng Kultur- og bevægelsespark har fået mere plads, gav os ideen til at forsøge os med senioridræt i dagtimerne. Merete har allerede store hold med stolemotion og gymnastik 50+, med vi ville gerne have flere tilbud til denne voksende gruppe, der er stoppet deres arbejdsliv, men som stadig er friske på at have det sjovt sammen med andre og som kan lide at konkurrere, lege og dyrke idræt.
Tirsdag eftermiddag har vi lavet forskellige tilbud som bordtennis, smart-træning, ringo, badminton og lettere styrketræning i hal og gymnastiksal.
Måske fik vi ikke rigtig kommunikeret det ordentlig ud til målgruppen. I hvert fald dukkede der ikke nogen op første gang. Men så tog vi et lidt længere tilløb og forsøgte efter lidt mere omtale igen efter efterårsferien. Her kom de første interesserede :) Ikke mange, men nok til at vi fortsætter. Vi tror stadig på idéen.
 
Det brede samarbejde
Vi har lige haft 3 gange med spring for Høng Skoles 9. klasser og flere har ønsket lignende forløb.
Vi vil meget gerne bidrage med det vi kan i sådanne sammenhænge. Det gælder også i forhold til samarbejde med andre afdelinger i HG, andre foreninger, ældresagen og andre. Når det fx gælder om at give skoleelever en alsidig idrætsundervisning eller at tilbyde seniorer mulighed for at dyrke idræt sammen, giver det så megen mening.
  
Springcenter
Begrundet forhåbning om at vi her efter kommunalvalget omsider kan få udbygget KBH og få opfyldt vores store ønske om springfaciliteter, så vi i en overskuelig fremtid vil kunne samle al vores aktivitet her. Dejligt op til kommunalvalget at opleve partier og politikere, der nu også ser gevinsten og er positive overfor sådan en udbygning.
 
Tak mm
Til alle vores fantastiske aktive, frivillige, forældre og trænere. Det er takket være jer, at vi ser ud til at komme fornuftigt igennem disse corona-år og igen kan træne på livet løs, tage til konkurrencer osv. Og tak for al den anerkendelse og opbakning vi får hele vejen rundt fra lokalsamfundet.
 
I år må der da også omsider komme opvisninger. Vi ser frem til et brag af en opvisning i Høng!
Og det er landsstævne-år. Vi har tilmeldt to hold (rytme 18+ og heftig herremotion foruden beachvolleyhold og hockey :)
Det er næsten som for år tilbage, - og så alligevel….. Stigende smittetal skaber utryghed og behov for tiltag. Lige nu har to hold for de mindste børn valgt at gå på lang juleferie for ikke at risikere at bidrage til smittespredningen.
Det er en svær balance at passe på os selv og hinanden og samtidig så vidt muligt at holde gang i alle aktiviteter.
At politikere og eksperter indtil videre holder sig fra indgreb der berører foreningsidrætten voldsomt, tager vi som udtryk for, at der hele vejen rundt er en erkendelse af, at det har en vigtig funktion for rigtig mange børn og voksne. Det tror vi også på, at vi har :)

 

Årsberetning for Motion og bevægelse
 
Yoga har også i 2020 været eneste aktivitet i denne afdeling.
Til efterårsholdet 2020 var der 15 på holdet og 17 på venteliste.
Og som i næsten alle andre afdelinger var vi ramt af Corona. Vi prøvede i starten med delte hold, så man kun havde fysisk fremmøde hver anden gang for ikke at overstige det tilladte antal personer samlet.
Da der så blev lukket helt ned blev der ikke mere træning.
 
I juni valgte vores instruktør at springe fra, så nu var vi også uden instruktør.
 
At få Yogainstruktører til foreninger er ikke det nemmeste.
 
Men ud fra samme princip som tidligere er vi nu ved at uddanne en instruktør til foreningen.
Da yoga er en temmelig dyr uddannelse, er der i den aftale der er indgået betinget os at instruktøren underviser mindst 2 år i foreningen.
 
Den kommende instruktør bliver Trine Birkmose, som forventes færdig med sin uddannelse i marts 2022.
Men inden længe vil det være muligt at komme med på ”træn din træner” hold.
Allerede nu har der været gang i skolesamarbejde med Høng skoles 9. Klasse årgang.
 
I forhold til tankerne om MTB, så er de ikke glemt eller forkastet. Men vi mangler personer, som vil og kan være med i det videre arbejde. Selve projektet er forankret i ”få det fikset puljen” som Kalundborg kommune har iværksat.
 
Det er endnu ikke besluttet i bestyrelsen om denne afdeling skal fortsætte i sin nuværende form eller om aktiviteterne skal lægges i andre afdelinger.
 
  
 
Beretning for eSport
 
I 2020 var vi 24 medlemmer fordelt på Fortnite, Counter Strike og LOL.
Men til trods for at det lige netop her burde været nemt at fortsætte aktivitet trods nedlukning, så var det ikke virkeligheden.
 
Hen over foråret 2021 forsøgte vi flere tiltag for at revitalisere afdelingen, hvilket ikke helt lykkes og endte med at Mathias Kjellberg, som var formand kørte træt og trak sig fra bestyrelsen og fra eSport.
En virkelig træls oplevelse fordi Mathias på mange måder stadig er en ildsjæl omkring eSport.
 
Så lige nu har vi et lokale stående, med 12 computere, men mangler trænere og spillere.
 
Skal kun med hvis Frank siger ja.
 
Det ser dog ud til at vi her i 11. Time får endnu en mulighed for denne afdeling.
Vi har været i dialog med Frank, som er tilflytter til vores kommune.
Hvor heldig har man lov at være……….
Men mere om det, når vi kommer til valgdelen.
 


 
Bliv medlem
Og betal kontingent
Bliv medlem

Sponsorer


Følg os
Høng Gymnastikforening | Rosenvænget 23 | 4270 Høng | info@hong-gf.dk