Høng Gymnastikforening
Rosenvænget 23, 4270 Høng

Beretninger


 
Generalforsamling i Høng gymnastikforening 
Lørdag den 23. Januar 2021
 
Formandsberetning v/Trine Birkmose
Denne generalforsamling skulle have været afholdt 21. November, men i håb om at vi kunne mødes fysisk udsatte vi den. Forsamlingsforbuddet er der stadig og vi er nu trods alle udfordringer sammen online.
 
Et godt billede på hvordan året også har været. Året startede med masser af gåpåmod og planer for aktiviteter i Høng GF.
Vi skulle fejre flere jubilarer og jeg havde specielt set frem til et 25 års jubilæum og et 10 årsjubilæum i gymnastikken. Der skulle have været et brag af en indvielse af den nye hal. Der var planer for ”åben hal”, Vigfestival som frivillige hjælpervagter og dermed penge i klubkassen. Haft folkemødeløb, Reersøløb og en masse, masse andre aktiviteter var i udsigt. Vi skulle lære hallen og kende og finde dens muligheder, nyde godt af vores nye gymnastikgulv, nyde godt af overskuddet fra vores krudtsalg, starte nye aktiviteter og til landsstævne.
 
Så kom nedlukningen……
Med det kom træning i små hold af 10 og vi skulle lære Zoom at kende og finde muligheder for onlinetræning.
Heldigvis har HG nogle meget omstillingsparate trænere og nogle tålmodige og trofaste medlemmer som har holdt ved og mødt op til det der var muligt.
Det skal I alle have TAK for. Jeg kan slet ikke beskrive, hvor meget jeg glæder mig til at se jer i hallen, på banerne og i gaderne igen.
Landsstævne måtte vi vinke farvel til. Vigfestival blev aflyst, og krudtsalget i 2020 skulle foregå som fjernsalg.
Hverken fodboldafslutning, lokalopvisning eller sommerfest for nyløbere blev til noget.
Det gør ondt på traditionerne – men vi kommer stærkt tilbage.
 
Heldigvis var, og er vi en forening med sund økonomi. Og med rettidig omhu kommer vi ud af dette på en fornuftig måde.
 
Selv om 2020 har givet udfordringer har der også været masser af gode oplevelser.
Vi nåede sommerskoler.
Vi nåede fodboldskoler.
Vi kom i Udspil, DGIs magasin, med vores heftige herrer.
Vi fik startet knivskarpe kvinder, som stadig har god succes.
E-sport kom i gang med Forthnight.
Og vi har dermed opfyldt vores mål om at starte en ny aktivitet op hver år.
Vi har aldrig haft så mange gængere i vores løbeklub.
Vi kunne glæde sundhedsplejen med briller fra fyrværkeri.
Vi har fået mundbind med logo.
 
HG har nået 2 milepæle - En hal og rundet 1000 medlemmer.
Bestyrelsen har holdt et utal af møder online og gjort et kæmpe arbejde for at styre foreningen igennem året på bedst mulige måde. 1000 tak til jer.
 
Ingen beretning uden at vi også ser fremad på det kommende år.
Først og fremmest ser jeg frem til vi igen kan mødes og dyrke idræt sammen.
Så ved vi, der er en ny springpude på vej til vores gymnaster, at der bliver kigget på mulighederne for lys på boldbanerne og at der i Kalundborg kommunes budget er afsat 200.000 til undersøgelse af springcenter.
At vi fortsat ønsker os en kunststofbane.
Og at Kalundborg kommune har afsat 900.000,- til et 5-årigt projekt som Bevæg dig for livet visionskommune.
 
Det er derfor kun naturligt at bestyrelsen i 2021 vil have fokus på hvad vi kan få ud af projektet og hvordan vi gerne ser vores forening udvikle sig.
Vi nærmer os et 150-års jubilæum og den forberedelse starter også så småt.
 
Jeg gør mit bedste for i hverdagen at sige tak til alle jer, der er med til at gøre HG til ”klubben med plads til alle”. Skulle den være smuttet så vil jeg her benytte lejligheden. I skal vide at alt I gør er med til at skabe denne forening.
Og selvfølgelig til bestyrelsen, for samarbejdet og det arbejde I udfører både foran og bagved linjerne.

TAK


 
Beretning Gymnastik v/Camilla Lander og Arne Christoffersen
Vandskade
Vi startede sæsonen med en giga-vandskade i gymnastiksalen, der betød, at der skulle findes egnede træningssteder andre steder. Stor imødekommenhed, velvilje og hjælpsomhed hele vejen rundt (administrative medarbejdere i Kalundborg Kommune, Høng Efterskole, hallens medarbejdere, frivillige (trænere, gymnaster, forældre) og mange flere.
Det var en stor omvæltning. Først efter nytår kunne vi komme “hjem” igen.
Nyt fint gulv var en gevinst. “Ny” indgang i gavlen i vintermånederne gav lidt udfordringer, men igen: med stor fleksibilitet og lidt overbærenhed fungerede det.
  
Corona
Som om vi ikke var udfordret nok, kom coronaen i februar, og da landet lukkede ned 11 marts var det lige inden opvisninger, konkurrencer osv., Kulminationen, - det vi havde trænet frem imod, og glædet os til. Øv! Vi nåede lige en enkelt opvisning i Kalundborg til en helt fyldt hal, hvor Teamgym endda blev udtaget til den store galla-opvisning. Men det nåede vi desværre ikke.
Der blev åbnet lidt op igen lige før sommerferien, og vi kom så småt i gang og lavede 3 gymnastikdage som en del af Kalundborg Kommunes sommerferieaktiviteter og gymnastikskole for TeamGym. Begge dele med pæn tilslutning.
Og så gjorde vi klar til at starte op igen på en ny sæson for fuld kraft. Der blev indkøbt rengøringsartikler, så redskaber kunne blive rengjort mellem holdene.
Vi var lidt spændte på, hvad nedlukning og coronafrygt ville betyde. Der var afstandskrav og forsamlingsloft, som betød, at vi på nogle hold kunne blive nødt til at afvise gymnaster. Derfor opfordrede vi inden opstart til forhåndstilmelding på holdene, hvilket mange gjorde, og der var sågar lang venteliste på et nyt og efterspurgt tiltag: “knivskarpe kvinder”!
Et forsamlingsloft  på 50 blev problematisk for vores TeamGym i Gørlev, så også her måtte vi justere træningerne fra uge til uge.
Men vi kom godt fra start. Der har været god tilslutning - på linje med tidligere år.
I løbet af efteråret strammede det mere og mere til. Forsamlingsloft på 10 betød omlagt træning for voksenhold og seniorer. Vi havde især ondt af Merete, der hele tiden tilpassede sig, men gang på gang kom der nye restriktioner m.hs.t. antal, zone-opdeling m.m., - og så gik de på lang juleferie
Vi var ved at vænne os til en hverdag med afstand, afspritning, rengøring og små hold, - og nu er vi der så igen med total nedlukning.
 
Ny hal
Det er ikke os, der for alvor nyder godt af det nye byggeri.
Hvor er det ærgerligt, at vi ikke fik større indflydelse på det byggeri.
Diagrammet viser hvor stor en del af vores aktivitet, der foregår de forskellige steder, vi træner (ultimo oktober 2020).
Da byggeriet stod færdigt, og der skulle fordeles tider i Høng Kultur- og Bevægelsespark var det svært at få tider nok til alle de idrætsaktiviteter, der skulle rummes, og med en tid til heftig herremotion fredag aften kl. 20-22 valgte vi igen selv at leje os ind på Høng Efterskole. Ikke sådan at forstå, at der er noget galt med en tid fredag aften, men det her hold er nok ikke lige målgruppen, der skal have den tid, når vi gerne vil motivere herrerne til at komme op af lænestolen og af sted.
Vi skal fortsat presse på, for at der bliver fundet en løsning, så gymnastikken også bliver en del af Høng Kultur- og bevægelsespark, hvor vi får mulighed for at samle vores aktiviteter og udvikle os.
Det er tydeligt, at man ikke kom helt i mål m.hs.t. en kultur- og bevægelsespark, der kan rumme al idrætten i Høng.
Vi vil såmænd gerne det nye byggeri, og vi har også hold, der har været ude at træne crossfit i loopet, og parkourholdet var været ude i parkourstativerne,
Diagrammet taler vist for sig selv i forhold til gymnastikken og det nye byggeri. Se billede til højre.
  
Frivillige
Det er alle jer, der for alvor gør det hele værd. Jer, der gør det fedt, at være en del af fællesskabet.
Talrige superlativer, kan klistres på jer:
Positive, omstillingsparate, kreative - også i forhold til at finde løsninger på pludselig opståede situationer (som tidligere omtalt), omsorgsfulde, ambitiøse, hjælpsomme, aldrig nærig i forhold til at yde og hjælpe. Wow!
 
En, der i den grad bidrager til, at HG skal være et godt sted at være for alle er årets instruktør, som i år blev Per Birkmose. Han blev hyldet ved den heftige herre-afslutning på Kragerup, hvor jeg kom forbi med pokalen. Her er et lille udsnit fra talen til Per:
“Du har en gejst og en udstråling som er misundelsesværdig og som du skrev på Facebook tilbage i oktober måned da du havde bestået 40 timers crossfit uddannelse – den gamle kan sgu endnu – og det må vi sige du kan. Du er stærkere end de fleste, du er alsidig og du er en god trænerkollega. Men jeg tror de fleste her også vil give mig ret i at du er en hård banan, når du under adskillige burpees og maveøvelser, stadig smiler og  viser overskud mens andre omkring dig pruster og er døden nær”
Når ikke det kunne blive til opvisningen, så er jeg sikker på at det her var den næstbedste måde at overrække pokalen, for som i kan se på billederne fejrede herrerne ham godt.
 
I forlængelse af dette vil vi fremhæve en kvinde, der i rigtig mange år har været en meget aktiv del af HG. Både som instruktør for børn for år tilbage og voksne og nu seniorerne. Ja, det var faktisk også ved hende jeg blev oplært som instruktør for mange år siden da jeg var hendes hjælpetræner. Hun har også været formand for gymnastikken i en årrække. Hun er en institution i HG, hvis stemme stadig bliver hørt. I 2020 havde hun 50 års jubilæum! Merete Johansen. Vi ville have hyldet dig til opvisningen og vi havde nøje planlagt det og lagt ekstra tid i programmet til at hylde dig, så til jeres afslutning på holdet, så til den oprindelig planlagte generalforsamling - hver gang blev det ikke til noget.
NU skal du have den, Merete. Uagtet, at det ikke bliver i en fyldt hal, at vi kan tiljuble og hylde dig, som du har fortjent og vi havde planlagt. Det gør vi næste gang, det bliver muligt. Nu skal det være. Stort tillykke med 50 års jubilæum. Vi håber du tager mange flere år endnu - vi er glade og stolte af at have dig i foreningen. Foran din hoveddør står der en ting og en blomst fra os. Se billede til højre.
  
Potentiale
Nu er der i mange år blevet snakket om medlemsflugt fra foreningerne - heldigvis har vi ikke oplevet den store medlemsflugt - endnu -, at folk var til selvorganiseret idræt, og ikke ville forpligte sig.
Flere har indrettet deres eget lille træningscenter derhjemme - på det seneste tilskyndet af corona-nedlukningen.
Det er der uden tvivl meget rigtigt i  - og der er også meget godt i det, at folk træner på denne måde.
Men det kan ikke erstatte det sociale fællesskab, man bliver en del af i en forening, og det er som om, at man i højere grad er begyndt at få øjnene op for de værdier, der ligger i at dyrke sin idræt sammen med andre i et forpligtende fællesskab. Her har corona-nedlukning og forsamlingsforbud sikkert også været en øjenåbner for nogle.
Artiklen her fra Berlingske refererer til undersøgelser, der viser at motivationen er større og mere lystbetonet, når man går til holdsport. Sociale faktorer spiller ind.
Det betyder noget, at der er nogen, der regner med dig og værdsætter din deltagelse. Det er her vi i forening kan noget!
Vores heftige herrer fik meget fin omtale i seneste nummer af DGI-bladet udspil i en artikel, der netop havde fokus på dette.
 
Vi ser som sagt i afdelingen et vældigt potentiale. Og vi ønsker og arbejder for, at der skal være et inkluderende miljø med plads til alle og overskud til at udvikle os i afdelingen og udvikle gymnastiktilbuddene, - og så vil vi gerne bruges (i år, siger det næsten sig selv, er vi ikke blevet brugt så meget).
 
Bruges i et samarbejde med
  • skolerne i byen
  • kommunen
  • de andre afdelinger i HG og andre foreninger
Til stadighed udvikle os indenfor alle felter.
Vi glæder os usigeligt til at vi får normale tilstande igen, hvor vi kan få lov at mødes, træne sammen og dyrke fællesskabet.
 
/Camilla og Arne

 
Beretning Fodbold v/Lars Bang og Rasmus Larsen
Beretning fra ungdom og senior fodbold afdelingen
 
Alle har været corona ramte:
  • Ingen større stævner
  • Ingen fodbold-afslutninger
  • Mange ressourcer på planlægning af træning og kampe (overholde regler)
Dog stor opbakning fra alle til at få det hele til at fungere som klub.
Stadig mange hold og spillere til vores fodbold i ungdomsafdelingen.
Kan godt bruge flere trænere/hjælpetræner/ad hoc opgaver Første sæson med et U19 hold i mester rækken (21 registreret) -> træner Søren
Stopper i 2021 ikke spillere nok, overgår til senior. Seniorfodbold serie 2 og serie 3 og serie 5 (ca.37 registreret)
Træner er på plads Veteraner og super veteraner -> Træning hver søndag kl. 10.00 ->Tak til Flemming Rasmussen for et kæmpe logistikarbejde i corona-tiden.

Vil gerne have oldboys og senior oldboys hold Søgte fonde i 2020 til mere udstyr, flere rekvisitter, så vi kan gøre træningen mere spændende og udfordrerne. Det fortsætter vi med i den kommende sæson. 
Søger igen efter kunststofbanen og bedre belysning i 2021.. 
DBU og DGI repræsentanter Rikke Nielsen og Rikke Helsted kæmpe hjælp for vores klub. Tak for deres store engagement
 
/Lars og Rasmus


Beretning Løbeklubben v/Gitte Nielsen Stefansen
Året startede ganske normalt ud, men tog ret hurtig en drejning vi aldrig har oplevet før. På trods af årets strabadser har vi i Høng Løbeklub formået at holde samme antal medlemmer som hidtil.
Inden Danmark lukkede helt ned, nåede vi at afholde Reersøløbet og Klubmesterskab.
Reersøløbet fik i år en ny distance – ½ Marathon. Dette var en stor succes og vil helt sikkert være med når vi næste gang får muligheden for at afholde løb igen. Se billede til højre.
Klubmesterskabet blev vundet af Mona Jacobsen. Klubmesterskabet vindes ved at gætte sin tid på en distance der oplyses på dagen, hvor klubmesterskabet afholdes. Der må ikke løbes/gås med ure, telefoner eller andre hjælpemidler.
Efter nedlukningen i marts gik der ikke lang tid før vi måtte tænkte kreativt for at få gang i træningen igen. Vi startede derfor hold op med 10 faste løbere/gængere inkl. træner. Dette var og er en stor succes, som vi helt sikkert kommer til at benytte os af igen, når og hvis vi forhåbentlig snart bliver åbnet lidt mere op igen.
I en kort periode henover sommeren nåede vi, at træne sammen igen i klubben. I den anledning startede vi et powerwalk hold op på prøve, testen blev kort men en succes. Holdet skal helt sikkert op og køre igen når det bliver muligt.
Gå-holdet er i år vokset fra ca 10 – 40 gængere. Vi har været heldige at have trænere til så mange gængere og er meget glade for at få så mange gængere til klubben.
Jeg ser frem til at vi igen kan mødes i klubben, afholde Reersøløbet, starte nyløbere og powerwalkere op og få gang i alle de sociale ting vi er blevet snydt for i 2020.
 
/Gitte Stefansen
Bliv medlem
Og betal kontingent
Bliv medlem

Sponsorer


Følg os
Høng Gymnastikforening | Rosenvænget 23 | 4270 Høng | Tlf.: 26371121 | info@hong-gf.dk